Suomalainen ei osaa markkinoida. Aika ajoin näin väitetään. Suurelta osin se pitää paikkansa. Missä vika?
Tarinoissa. Suomalaiset yritykset ovat huonoja kertomaan tarinoita. Tätä mieltä on Bruce Oreck, ja olen hänen kanssaan samaa mieltä.
”Kertokaa tarinaa. Puhukaa maailman laidalla, äärimmäisissä olosuhteissa jalostuneista arvoista – aitoudesta, puhtaudesta, rehellisyydestä. Paikasta, jossa luontoäiti on antanut parastaan.”
Kun Nokia vaihtoi Windows-kauppiaaksi, ihmettelin sitä, miksi Nokia jatkoi tasapaksun markkinoinnin linjalla. Nokia lanseerasi huipputuotteita, mutta niiden nimissä oli aina jokin samantekevä numeroyhdistelmä, kuten 925, 950, 1234. Innovatiivinen Lumia 1020 oli varustettu 41 megapikselin kameralla, mutta kukaan ei keksinyt sille parempaa nimeä. Muistat varmaan legendaarisen Nokia Communicatorin. Muistatko sen numerosarjan? Ehkä muistat. Minä en.
Myös minä olisin toivonut Nokian hyödyntävän Suomi-brändiä. Made in Finland, Land of the Polar Bears. Näin jo mielessäni Ilmarin jättävän Sammon sikseen ja takovan Lumia kymppikakskymppistä lumen ja tunturien keskellä. Mutta ei.
Tarinoiden lisäksi monet yritykset tarvitsevat myös käytännön mainontaa: esitteitä, lehti- ja digimainoksia, käyntikortteja jne.
Mikä on mainostoimiston rooli tässä kaikessa? Hyvin suuri. Varsinkin PK-yritykset pohtivat, mistä löytää mainonnan ratkaisuja ilman että rahat katoavat kankkulan kaivoon tai brändilöpinään. Tämän blogin tarkoitus on auttaa yrityksiä löytämään hyviä ratkaisuja mainontaan ja markkinointiin.
Tervetuloa Mainostoimistot.net-blogiin!
