in ,

Mitä yrityksen nettisivut maksavat?

Mitä yrityksen nettisivut maksavat?

Melkein kaikki yritykset tarvitsevat kotisivut. Siksi internet on pullollaan myös nettisivuja tekeviä yrityksiä. Sivuja kyllä saa halvalla, mutta kuten vanha sanonta kuuluu, paskasta ei saa konvehtia. Tärkeintä on se, miten sivut on optimoitu hakukoneita varten, kuten aiemmin kirjoitimme.

Mistä nettisivujen hinta sitten koostuu?

1. Ulkoasu. Nettisivujen ulkoasu on nykyään helppo toteuttaa valmispohjien avulla. Esimerkiksi WordPressiä varten pohjia löytyy joka lähtöön. Valmispohjat maksavat noin 20–60 euroa. Useimmat sivupohjat ovat nykyään responsiivisia, joten älä maksa niistä lisähintaa. Jos valmispohja ei kelpaa, kustomointi maksaa. Mitä enemmän haluat, sitä enemmän maksat.

2. Sisältö. Sisältö vaikuttaa hintaan paljon. Jos sisältöä on vähän ja tuotat sen itse, maksat vähemmän. Mutta jos sisältöä pitää muokata vähänkin, hinta nousee heti. Mitä enemmän ominaisuuksia, sitä enemmän joudut pulittamaan.

3. Hakukoneoptimointi. Hyvää hakukoneoptimointia ei saa halvalla. Hakukoneoptimointi vaatii suunnittelua ja selvitystyötä. ”Hakukoneystävällinen” ei tarkoita samaa kuin hakukoneoptimointi. Jonkun pitää ymmärtää, millä tavalla ja mistä asiakkaat parhaiten päätyisivät katselemaan sivujasi – ja siten ostamaan juuri sinulta. Kaikki, jotka osaavat koodata, eivät ymmärrä bisnestä. Tällainen tietotaito maksaa.

4. Tekniset asiat. Verkkotunnukset, palvelintila, ylläpito ja sivuston päivittäminen. Kaikki maksaa. Usein mainostoimisto ilmoittaa vain könttäsumman, jonka maksat kerralla. Mitä sen jälkeen? Kaikki eivät tarjoa julkaisun jälkeistä ylläpitoa. Varmista, että tiedät, mitä sivustosi maksavat pitkässä juoksussa ja kuka pitää huolta siitä, mitä konepellin alla tapahtuu. Esimerkkihintoja: Domain eli nettiosoite: 15 € / vuosi. Webhotelli eli palvelin: 46,80 € / vuosi. (Hostingpalvelu.fi)

Vertailimmekin eri mainostoimistojen kotisivupakettien hintoja. Joulukuun hintavertailu julkaistaan huomenna!

Mitä yrityksen kotisivut maksavat?

Background vector created by freepik – www.freepik.com

Comments

Vastaa

GIPHY App Key not set. Please check settings

Tykkäsitkö?

Onnistunut kriisiviestintä Makia

Makia moka kriisiviestinnässä

Yrityksen kotisivut hintavertailu

Mitä yrityksen nettisivut maksavat? – Hintavertailu 2019