in , , ,

Valitako mainostoimisto vai digitoimisto?

Valitako mainostoimistot vai digitoimistot

Olet saattanut huomata, että mainostoimistot ja digitoimistot Mainostoimistot.net-sivustolla on nyt jaoteltu omiin erillisiin lokeroihinsa.

Mainostoimistot.net-sivustolla listatut yritykset kuvailevat itseään pääasiassa joko mainostoimistoiksi tai digitoimistoiksi. Jotkin yritykset kuvailevat itseään markkinointitoimistoiksi tai suunnittelutoimistoiksi. Mihin siis digitoimistoja tarvitaan? Noin 8 vuotta sitten Markkinointi & Mainonta -lehdessä kysyttiinkin, joko ne digitoimistot voisi lopettaa.

Mainostoimisto on tietenkin hyvin laaja käsite, koska mainostoimistot voivat operoida sekä digitoimistojen että viestintätoimistojen tonteilla. Mainostoimistot tekevät digiä aivan yhtä lailla kuin digitoimistotkin. Mainostoimisto voi tarjota myös viestinnän palveluja ja mediasuunnittelua, johon viestintätoimistot ovat erikoistuneet.

Digitoimisto toimii ohjelmistoyrityksen ja mainostoimiston välimaastossa. Kuten sanasta digi käykin ilmi, digitoimistot yleensä keskittyvät internetin ja sähköisen maailman palveluihin, vaikka monet digitoimistot tarjoavatkin myös perinteisiä mainostoimistojen palveluita.

Onko nimellä siis väliä. On joskus. Ei aina. Mainostoimisto voi tarjota hyvinkin kokonaisvaltaisia markkinoinnin palveluja suunnittelusta toteutukseen. Toisaalta jokin muulla nimellä varustettu toimisto voi tarjota yrityksellesi sellaista osaamista, jota se tarvitsee. Älä katso nimeä liikaa, vaan tutustu toimiston palveluihin ja erityisesti referensseihin.

Miksei nimi mainostoimisto kelpaa?

Jotkin nimitykset ovat ihan vain pöhköjä. Mitä esimerkiksi suunnittelutoimisto tarjoaa? Suunnitelmia? Myös LVI-suunnittelua, rakennushankesuunnittelua ja sisustussuunnittelua tarjoavat yritykset kutsuvat itseään suunnittelutoimistoiksi.

Yhtä hölmö nimitys on ”luova toimisto”. Eivätkö kaikki mainostoimistot ole luovia toimistoja? Mainostoimistotyö on luovaa työtä. Jotkut asiakkaat voivat tietysti pitää luovuutta jonkinlaisena valintakriteerinä, mutta jos mainostoimiston päämainosargumentteihin kuuluu ”luovuus”, vaikuttaa siltä, ettei se ole keksinyt mitään muutakaan. Ei kauhean luovaa siis.

Mainostoimistot ja digitoimistot

Woman photo created by wayhomestudio – www.freepik.com

Hand vector created by freepik – www.freepik.com

Comments

Vastaa

GIPHY App Key not set. Please check settings

Tykkäsitkö?

Mainostoimistot hinnat arvonlisävero

Miksi hintojen ilmoittaminen alv:n kanssa tai ilman alv:tä on niin vaikeaa?

Lapin matkailu yrittäjät korona hinnat

Lapin matkailu on liian kallista koronan keskellä