in

Milloin on Black Fraid Day 2020?

Black Fraid Day 2020, Black Friday 2020 tarjoukset

Black Friday kääntyy hauskasti tarjouksia metsästävien shoppailijoiden näppäimistössä muotoon ”Black Fraid Day 2020”. Ilmiö on tuttu hakukoneoptimoijille. Ihmiset eivät aina hae loogisilla hakutermeillä, ja sitä hakukoneoptimoijien on vaikea ennakoida.

Tässä ongelma on se, että joku on ”väärinkuullut” sanan ”Friday”. Samanlainen ilmiö on yhdyssanavirheiden kanssa. Ihmiset eivät aina osaa oikeinkirjoitusta, niinpä he hakevat asioita samalla tavalla kuin kirjoittavatkin. Joku voisi siis hakea esim. ”pika vippi heti”. Google osaa kuitenkin yleensä ehdottaa kieliopin mukaista muotoa, mutta jostain syystä ”Black Fraid Day” on niin yleinen, että Googlekin menee halpaan.

Olipa ongelma oikeinkirjoituksessa tai ei, on tärkeää ottaa selville, millä tavalla ihmiset yleensä tekevät hakuja, jotta voisit tavoittaa kohderyhmäsi. Ihmiset hakevat yleensä kahdella eri tavalla:

  1. Irrallisia hakusanoja
  2. Looginen lause

”Black Fraid Day 2020” on ensimmäistä kategoriaa

Tällainen haku ei muodosta mitään järjellistä lausetta. Siinä on vain irrallisia hakusanoja peräjälkeen. Yleensä ensimmäiset kolme sanaa kulkevat yhdessä. Sen jälkeen hakija lisää vuosiluvun. Tämän jälkeen hakija voi käyttää mitä tahansa hakutermiä, mikä häntä kiinnostaa, kuten alla olevasta kuvasta voi huomata.

Black Fraid Day 2020. Black Friday 2020 tarjoukset

Kuten artikkelista Millainen on hyvä yrityksen nimi? käy ilmi, ihmiset hakevat palveluja yleensä samalla tavalla. Esimerkiksi ”Putkimies Lahti”, ”Hieroja Helsinki” jne.

Miten, milloin ja mistä aloittavat loogisen lauseen

Toinen yleinen hakutyyppi on järjellinen lause. Tällaiset hakulauseet alkavat yleensä sanoilla ”miten”, ”milloin” ja ”mistä”. Ne ovat hyviä hakusanoja, koska se yleensä tarkoittaa sitä, että hakijalla on ongelma, johon hän haluaa ratkaisun, ja kenties on valmis käyttämään siihen vähän rahaa. Enää hänen pitäisi vain löytää sinun sivusi.

Yksi strategia on varata domain, jossa on ne hakusanat, joita kohderyhmäsi käyttää. Voisit tehdä tästä sivustosta ”ländärin”, josta ohjaat kävijät pääsivustollesi. On kuitenkin syytä muistaa, että ländärit tuskin menestyvät orgaanisessa eli ns. ilmaisessa haussa kovinkaan hyvin ilman kunnollista sisältöä.

Käyttivätpä ihmiset siis irrallisia hakusanoja tai loogisia lauseita, sinun tehtäväsi on tunnistaa, miten he yleensä hakevat tuotetta tai palvelua, joita sinä tarjoat. Kun saat sen selville, hakukoneoptimointisi tuottaa tuloksia.

Sale photo created by freepik – www.freepik.com

Comments

Vastaa

GIPHY App Key not set. Please check settings

Tykkäsitkö?

Lapin matkailu yrittäjät korona hinnat

Lapin matkailu on liian kallista koronan keskellä

Kuukausimaksullinen hinnoittelu tuo palvelullesi enemmän rahaa

Hyödynnä kuukausimaksua palvelusi hinnoittelussa