in , , ,

Diili sen kertoi: älä koskaan palkkaa graafista suunnittelijaa…

Diili Petri Matero Graafinen suunnittelija

Tämän kauden Diilissä on nähty yksi kilpailija, joka on ylitse muiden: Petri Matero – Markkinointimies. Petristä voidaan olla montaa mieltä, mutta Petrin vahvuuksista ei ole epäselvyyttä. Hän pystyy yhdistämään graafisen osaamisen bisnesälyyn. Siihen ei kaikki graafiset suunnittelijat pysty.

Diilin tokavikassa jaksossa nähtiin, kuinka Petri jättää graafisen suunnittelijan palvelut hyödyntämättä ja tekee mieluummin itse, mikä olikin fiksu veto. Toinen tiimi sen sijaan turhautui odottelemaan, että graafikko ja koodari tekisivät yhteistyötä.

Mainostoimistot, mainos, mainosmateriaalit

2020-luvulla on äärettömän vanhanaikaista tehdä nettisivuja PSD-leiskoista, joista koodari tekee toimivat nettisivut. Kumpikaan heistä tuskin on liiketalouden tai hakukoneoptimoinnin ammattilainen. Jos mainostoimistosi siis vielä puhuu PSD-leiskoista, on aika vaihtaa uudempaan.

…koska graafinen suunnittelija ei (useinkaan) osaa hakukoneoptimoida

Petrillä oli bisnesäly, graafinen osaaminen ja tekninen taito. Nettisivujen teossa tarvitaan myös copywriterin taitoja. Hyvä nettisivujen copywriter osaa myös hakukoneoptimoida, koska myyvä teksti ja hakukoneoptimointi kulkevat käsi kädessä. JOS siis palkkaat graafisen suunnittelijan tekemään nettisivujasi, varmista, että hänellä on bisnesälyä ja että hän osaa hakukoneoptimoida. Kirjoitimme vuonna 2019 joitakin vinkkejä toimistosi hakukoneoptimointitaitojen arvioimiseen.

Mitä graafiselta suunnittelijalta kannattaa tilata? Tilaa graafikolta mieluummin yritysilme, jota voit sitten käyttää nettisivuillasi. Graafiselta suunnittelijalta saat myös logot, käyntikortit tms.

Graafinen suunnittelija, Diili Petri Matero

Man photo created by wayhomestudio – www.freepik.com

Comments

Vastaa

GIPHY App Key not set. Please check settings

Tykkäsitkö?

Viikon kiinnostavimmat mainostoimisto-blogit

Tallinksilja, muumit, kriisiviestintä, Suvi Auvinen

TallinkSiljan muumilaakso kaipaa kriisiviestintää