in

Mikä on logon ja liikemerkin ero?

Logo ja liikemerkki. Mitä eroa niillä on

Jonkin (hölmön) suomalaisen perinteen mukaan logo ja liikemerkki ovat kaksi eri asiaa. Perinteen mukaan liikemerkki on yrityksen kuvallinen tunnusmerkki. Logolla taas tarkoitetaan yrityksen kirjoitusasua. Eli käytännössä siis näin:

Mikä on logon ja liikemerkin ero?

On vaikea sanoa, mistä Logo/Liikemerkki-jaottelu on syntynyt. Englannista se ei ainakaan tule. Englanninkielinen Wikipedia määrittelee logon (vapaasti käännettynä) näin:

Logo on graafinen merkki, tunnus tai symboli – –. Se voi olla abstrakti tai jotakin esittävä kuvio tai se voi sisältää sitä edustavan nimen tekstinä.

Wikipedia

Samoin Websterin sanakirja määrittelee logon seuraavasti:

An identifying symbol (as for use in advertising)

Webster

Eli jostain ihmeen kumman syystä suomalainen perinne on vaihtanut logon ja liikemerkin järjestystä toisinpäin. Eli logo olisi muka pelkästään yrityksen nimen kirjotusasu.

Mikä on logo?

Edellä mainitun kaltainen jaottelo on kuitenkin täysin tarpeetonta. Yleis- ja puhekielessä me kaikki kuitenkin puhumme logosta. Logo/Liikemerkki-ajattelu joutaa siis roskiin. Adidaksen logo on siis tämä:

Yrityksen logo ja liikemerkki

Jos siis törmäät mainostoimistoon, joka edelleen jaottelee logot ja liikemerkit, se on merkki mainostoimistosta, jossa graafisilla suunnittelijoilla on liikaa valtaa. Eikä se ole hyvä juttu.

Mitä eroa on logolla ja liikemerkillä

People photo created by stockking – www.freepik.com

Comments

Vastaa

GIPHY App Key not set. Please check settings

Tykkäsitkö?

Tallinksilja, muumit, kriisiviestintä, Suvi Auvinen

TallinkSiljan muumilaakso kaipaa kriisiviestintää

Logon suunnittelu hinta. Paljonko hyvän logon suunnittelu maksaa?

Paljonko hyvä logo maksaa? Pitäisikö suunnitella logo itse?