in , ,

Puhelinmarkkinoinnin kielto saa kannatusta

Puhelinmarkkinoinnin kielto saa kannatusta

Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) mukaan puhelinmarkkinoinnin sääntelyä tulisi kiristää. Harva meistä on eri mieltä. KKV:n selvityksestä käy jopa ilmi, että valtaosa kuluttajista kannattaa jopa puhelinmarkkinoinnin kieltoa kokonaan. Miksi?

Ensinnäkin, koska se on todella ärsyttävää. Puhelinmarkkinoinnin maine on huonompi kuin taksiuudistuksen. Yli puolet KKV:n selvitykseen vastanneista oli huolissaan siitä, että puhelinmyyjä saattaa huijata heitä. Huoli on usein aiheellinen. Jotain hämärää touhussa on, kun useimmiten puhelinmyyjä ei suostu tai pysty kertomaan mistä on numeron keksinyt.

Toiseksi, puhelinmarkkinointi tulee useimmiten täysin yllättäen ja pyytämättä. Sitä mitä puhelinmyyjä tarjoaa, ei koskaan sillä hetkellä edes tarvitse. Ei, en halua tilata kalsareita puhelimitse.

Kolmanneksi, suurin osa puhelinmyyjistä on umpisurkeita. Pahimmillaan he vain lukevat elämää pidemmän käsikirjoitetun myyntipuheen monotonisella äänellä ja sitten ihmettelevät miksi asiakas ei ostanutkaan.

Yksi syy siihen, miksi ihmiset kokevat tulevansa huijatuiksi, on varmastikin se, että jälkikäteen on vaikea tietää, mihin on tullut lupautuneeksi. Sattumalta puhelinmyyjä on unohtanut kertoa pari pientä ehtoa. KKV:n mukaan tilannetta helpottaisi se, että myyjä lähettäisi erikseen kirjallisen vahvistuksen puhelimessa tehdyn sopimuksen jälkeen.

Tutkimusten mukaan kuluttajat arvostavat selkeitä hintoja. (Tuskin B2B-asiakkaatkaan niitä vihaavat.) Kuitenkin juuri selkeiden hintojen ilmoittaminen on yrityksille jostain syystä tajuttoman vaikeaa. Tämä pätee myös puhelinmarkkinoinnissa. Pyysimme hiljattain eräältä teleoperaattorilta tarjousta. Puhelimessa diili kuulosti hyvältä, mutta kirjallinen tarjous paljasti yllätyksen.

Puhelinmarkkinointi voi toimia!

Puhelimarkkinointi kuluttajille on vaikea laji, ja harvat ovat siinä hyviä. B2B-maailmassa tilanne on helpompi. Puhelun vastaanottaja osaa odottaa – joskus jopa toivoo – että toiset yritykset tarjoavat ratkaisua omaan ongelmaan. Eikä kauppoja yleensä sovita puhelimessa; tarkoitus on sopia aika tuotteen tai palvelun esittelemiseksi. Mutta myös B2B-markkinoilla tarvitaan taitoa, jos meinaa menestyä puhelinmarkkinoinnissa.

Haluatko vinkkejä puhelinmarkkinointiin? Pysy kuulolla.

Phone photo created by nakaridore – www.freepik.com

Comments

Vastaa

GIPHY App Key not set. Please check settings

Tykkäsitkö?

Logon suunnittelu hinta. Paljonko hyvän logon suunnittelu maksaa?

Paljonko hyvä logo maksaa? Pitäisikö suunnitella logo itse?