Ääkköset domainissa ja sähköpostiosoitteessa ei ole hyvä juttu

Ääkköset domainissa ja sähköpostiosoitteessa ei ole hyvä juttu

Jos yrityksesi nimessä on runsaasti ääkkösiä ja öökkösiä, saatat ajatella, että voisit varata ääkkösellisen nettiosoitteen eli domainin. Ennen kuin tilaat, sinun kannattaa pohtia seuraavia seikkoja:

1. Se näyttää hirveältä. Kun kopioit nettiosoitteesi johonkin, se ei näytä tältä: äääööö.fi. Vaan tältä: http://xn--4caaa6eaa.fi

2. Monet somepalvelut eivät hyväksy ääkkösiä domainissa. Monissa somepalveluissa on profiilissa kenttä, johon voit kirjoittaa yrityksesi nettiosoitteen. Esimerkiksi Instagram ei kuitenkaan hyväksy ääkkösiä nettiosoitteeseen. Voit kyllä kirjoittaa http://xn--4caaa6eaa.fi, mutta se näyttää täysin samalta, miten sen kirjoititkin.

3. Monet sähköpostipalvelut eivät hyväksy ääkkösiä domainissa. Haluatko luoda sähköpostiosoitteen info@äääööö.fi? Ei onnistu. Asiakkaasi pitäisi siis kirjoittaa info@xn--4caaa6eaa.fi, jotta viestit tulisivat perille. Ei tule onnistumaan.

Ääkkösellisen domainin varaaminen voi kuitenkin kannattaa

1. Voit suojata omaa brändiäsi. Jos et varaa ääkkösellistä domainia, joku toinen voi napata sen ja tehdä sinulle kiusaa.

2. Käytä ääkkösellistä domainia markkinoinnissa. Ilman ääkkösiä olevan domainin lausuminen esimerkiksi radio- ja tv-mainoksissa voi tuntua epäluotevalta ja jopa hassulta.

3. Tee ääkkösellisestä domainista rinnakkaisosoite, josta ohjaat kävijät ääkkösettömään osoitteeseen.

Jos sinusta tuntuu, että tarvitset ääkkösellisen domainin, ota edellämainittu huomioon. Älä tee ääkkösellisestä domainista sivustosi pääosoitetta. Mainostoimistot.netin toimituksella on kokemusta sellaisista projekteista. Ääkköset nettiosoitteissa luovat vain ongelmia. Jätä ääkköset Scrableen. Kysy lisää mainostoimistoltasi!

Hand photo created by wayhomestudio – www.freepik.com

Lisää kommentti