Hyödynnä kuukausimaksua palvelusi hinnoittelussa

Hyödynnä kuukausimaksua palvelusi hinnoittelussa

Yle kirjoitti tiistaina kuukausimaksullisista palveluista. Nehän ovat tuttuja meille kaikille kuluttajille. Netfix, Spotify ja paikallinen kuntosalisi käyttävät sitä. Samaa mallia hyödynnetään myös B2B-liiketoiminnassa. Miksi? Koska se tekee ostamisesta HELPPOA.

Voisitko sinä siis muuttaa palveluidesi hinnoittelun kuukausiperusteiseksi? Mitä hyötyjä siitä olisi?

1. Kuukausimaksullisen palvelun ostaminen on HELPPOA

Esimerkiksi mainostoimistoilta on niin tuskallisen vaikea ostaa palveluja, koska suurimmalta osalta pitäisi pyytää tarjous. Aina et saa edes tarjoustakaan, vaan tuntihinnan ja jonkinlaisen arvion tuntimäärästä. Epämääräistä eikö? Palvelun tilaaminen on siis vaikeaa ja iso riski. Tuntihinnoittelu on riski. Työhön voi mennä 3 tuntia tai 30 tuntia. Entä jos en saakaan sitä, mitä minä haluan? Mitä jos en pidäkään logosta? Mitä jos ne dondraperit vaan käyttävät rahani viskiin?

Kuukausimaksulla on selkeä hinta, joka ei muuksi muutu. Ja aina voit vain kokeilla palvelua kuukauden ajan. Jos et ole tyytyväinen, tiedät jo ennalta, miten paljon rahaa meni hukkaan (sikäli kuin yritys ei anna takuuta, katso kohta 3).

2. Kuukausimaksullinen hinnoittelu tuntuu halvemmalta

Suuremmat kertamaksut tuntuvat kalliimmilta kuin pienemmät kuukausimaksut. Tämä on pelkkää psykologiaa. Jos Netfix tarjoaisi 7,99 euron kuukausimaksun sijaan pelkkää 95,88 euron vuosimaksua, monelta saattaisi jäädä tilaamatta, vaikka hinta on täsmälleen sama!

3. Kuukausimaksullinen palvelu on helppo irtisanoa

Jos palvelu ei miellytä, sen voi irtisanoa. Varmaan joku pitää Netfilixiä vuoden ympäri, mutta useimmiten kuukausi jää yhteen, jos kiinnostavaa katseltavaa ei löydy tarpeeksi. Siksi se on myös helppo ostaa. “Otetaan nyt vain kuukaudeksi ja katsotaan.”

Ylen artikkelissa lainattiin kuitenkin Takuusäätiön kehittämispäällikkö Minna Markkasta:

Monissa palveluissa irtisanominen on tehty vaikeaksi

Takuusäätiön kehittämispäällikkö Minna Markkanen

Tämä on hölmöläisten hommaa. Juuri helppo irtisanominen tekee ostamisestakin helpompaa! Jos irtisanominen on helppoa, sitä todennäköisemmin asiakas ostaa.

(Jatkuu mainoksen jälkeen.)

Esimerkiksi Viaplayn irtisanominen on melko helppoa. Jos siis ostaa sen suoraan Viaplayltä. Jos ostat Viaplayn DNA:n kautta, irtisanominen on tehty mahdollisimman vaikeaksi. Irtisanomisehdot löytyvät pienellä präntillä jostakin tilausvahvistuksen lisäliitteen lisäpöytäkirjasta.

Asiakas saa irtisanoa toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen yhden (1) kuukauden irtisanomisajalla.

DNA

Viaplayn omassa palvelussa voit irtisanoa palvelun vaikka viimeisenä päivänä, eli jos halusit palvelun kuukaudeksi, sait sen vain kuukaudeksi. DNA:lla sitoudut siis vähintään kahteen kuukauteen. DNA:lla löytyy tietenkin jonkinlainen painike, jolla irtisanoa palvelu, mutta se ei vain toiminut. Joten asiasta piti kirjoittaa sähköpostia asiakaspalveluun.

4. Kuukausimaksulliseen palveluun on helpompi sitoutua

Koska kuukausimaksu on pienempi ja että sen voi irtisanoa helposti, siihen on helpompi sitoutua kuin vuosimaksulliseen palveluun. Ihminen ei yleensä ajattele kovin pitkälle elämäänsä. “Tarvitsen tätä ensi kuussakin” on helpompi ajatella kuin “tarvitsen tätä ensi vuonna”.

5. Kuukausimaksullinen hinnoittelu tuo sinulle enemmän rahaa

Jos muutat palvelusi kuukausimaksulliseksi, tee siitä kalliimpi kuin vastaava kertamaksullinen palvelu. Hinta vaikuttaa asiakkaasta halvemmalta, mutta todellisuudessa asiakas maksaa enemmän. Aina löytyy tietysti niitä, jotka haluavat säästää. Sitouta asiakkaat tarjoamalla alennusta, jos hän sitoutuu vuoden sopimukseen.

Samoin toimii Disney plus. Sen hinta on 6,99 kuukaudessa, mutta jos otat sen vuodeksi, saat palvelun hintaan 69,99 eli säästät 22%. Jos siis palvelusi maksaa 49 euroa kuukaudessa, tarjoa vuosimaksua hintaan 490 euroa, mikä siis on se todellinen normaalihintasi.

Miksi siis muuttaisit hinnoittelusi tunti- tai kertaperusteisesta kuukausiperusteiksi?

  1. Ostaminen on helpompaa
  2. Hinta tuntuu asiakkaasta halvemmalta
  3. Irtisanominen on helpompaa
  4. Sitoutuminen on helpompaa
  5. Yrityksesi saa enemmän rahaa
Muuta palvelusi hinnoittelu kuukausimaksulliseksi

Logo photo created by freepik – www.freepik.com

Lisää kommentti