Paljonko hyvä logo maksaa? Pitäisikö suunnitella logo itse?

Paljonko hyvä logo maksaa? Pitäisikö suunnitella logo itse?

Hyvän logon taustalla on usein hyvä yrityksen nimi. Lue aiemmasta artikkelistamme, millainen on hyvä yrityksen nimi. Lue myös edellinen kirjoitus: Mikä on logon ja liikemerkin ero?

Logoja on tietenkin monenlaisia, eikä kuvio välttämättä liity nimeen mitenkään. Kun sinulla siis on yrityksesi nimi selvillä tai ajatus siitä, millainen logosi pitäisi olla, mitä voit tehdä?

1. Voit suunnitella logon itse

Voit tietenkin aina “säästää” rahaa tekemällä logosi itse. Jos sinulla ei ole taiteellisia lahjoja, harvemmin niistä omista tuotoksista vain tulee hyviä. Oma logo on ymmärrettävästi tärkeä asia, koska se edustaa sinua ja luomaasi yritystä. Suhtaudut siihen intohimoisesti. Ethän muuten olisi yrittäjä. Muista kuitenkin, että aikasi on rahaa. Voisit käyttää aikasi siihen, missä olet hyvä eli oman yrityksesi töihin.

2. Voit käyttää logonsuunnittelupalveluita

Jos haluat kuitenkin suunnitella logon itse, jätä Paint sikseen ja kokeile netin logonsuunnittelupalveluita. Testasimme muutamaa. Tulokset yllättivät!

Testiyrityksemme oli nimeltään Virtasen Sähkö. Halusimme yrityksellemme laadukkaan tuntuisen logon. Tässä mielestämme kolme parasta.

Ensimmäinen logo tehtiin Envaton Placeit-suunnittelutyökalulla. Logosta tuli pätevän näköinen. Sähköön liittyvät kuviot ovat tietysti klisee, mutta se kertoo asiakkaalle nopeasti, mitä yritys tekee. Peruspätevä logo siis aloittavalle yritykselle.

Toinen logo tehtiin Looka.comin logosuunnittelutyökalulla. Jälleen kerran logosta tuli peruspätevän oloinen. Sopisi oikein hyvin aloittavalle yritykselle.

Kolmas logo oli testin paras. Se tehtiin Tailor Brandsin logotyökalulla. Logon kuvio ja teksti sopivat kivasti yhteen. Moderni vaikutelma.

Paljonko tällaisen logon suunnittelu sitten maksaa?

Logon suunnittelu tällä(kään) tavoin ei ole ilmaista. Jokainen logosuunnittelupalvelu yritti tietenkin tarjota kuukausimaksullista palvelua, joissa olisi lisäpalveluita. Palvelusta riippuen lisämaksulla saisi logosta korkealaatuiset tiedostot, joita voitaisiin käyttää painotuotteiden tekemiseen.

Ensimmäinen logo olisi tullut maksamaan 39,99 dollaria eli noin 34 euroa, ja tällä hinnalla siitä olisi voinut ladata myös korkealaatuisen version.

Toisen logon sai matalalaatuisena versiona 20 dollarilla eli 17 eurolla tai korkealaatuisena 65 dollarilla eli 55 eurolla.

Kolmatta logoa ei voinut ladata kertamaksulla, vaan palvelussa olisi pitänyt tehdä vuoden mittainen kestotilaus. Se olisi kuitenkin tullut maksamaan vain noin 36 dollaria eli noin 31 euroa. Kalliimmalla paketilla saisi domainin kaupan päälle ja pääsyn käyntikorttien suunnitteluun. Tässä esimakua siitä, miltä käyntikortit olisivat näyttäneet:

Miinuspuolena tee se itse -palveluissa on kuitenkin se, että saatat nähdä samanlaisia logoja muillakin. Joku toinen yritys saattaa käyttää samaa ikonia kuin sinä. Jos siis haluat logostasi uniikin, voit kääntyä alan ammattilaisten puoleen.

3. Voit teettää logon graafisella suunnittelijalla tai mainostoimistolla

Mainostoimistot.net aina välillä mollaa graafisia suunnittelijoita, mutta logojen suunnittelussa he ovat oikeasti omassa elementissään. Jos siis kaipaat uniikkia logoa ja haluat maksaa laadusta vähän enemmän, graafinen suunnittelija on oikea ammattilainen tekemään logosi.

Mitä logon suunnittelu siis maksaa? Se on ikuinen kysymys, koska graafiset suunnittelijat ja mainostoimistot ovat tunnetusti surkeita ilmoittamaan hintojaan. Jos hinnat jostain oikusta sattuvat löytymään, se on yleensä tuntihinta. Kuinka monta tuntia suunnittelussa sitten tuhraantuu? Sekin on ikuinen kysymys, johon kukaan ei tiedä vastausta.

Kannattaa siksi valita sellainen suunnittelija tai mainostoimisto, joka ilmoittaa hinnat selkeästi, ja mieluiten sellainen, jolla on 100 % tyytyväisyystakuu.

Normaalisti hinta pyörii 200–400 euron nurkilla. Löydät esimerkkejä mainostoimistojen hintavertailusta.

Logo on yrityksesi ehdottomasti tärkein tunnus

Logo edustaa yrityksesi identiteettiä. Se herättää katsojassa mielikuvia. Se voi saada katsojan ostamaan palveluitasi tai karttamaan niitä. Mitä suurempi yrityksesi on, sitä suurempi osa logolla on brändisi rakentamisessa. Jos olet aloittava yrittäjä, älä kuitenkaan stressaa logosta liikaa. Sitten kun bisnes kasvaa, voit päivittää visuaalista ilmettäsi helposti.

Summer photo created by benzoix – www.freepik.com

Lisää kommentti