Tappoiko koronavirus yrityksesi markkinointibudjetin?

Tappoiko koronavirus yrityksesi markkinointibudjetin?

Mitä yleensä käy kun yritys ajautuu talousvaikeuksiin? Monissa yrityksessä päätetään nipistää rahaa markkinoinnista ja mainonnasta. Miksipäs ei, eihän se tuo rahaa yrityksille. Tällainen virheellinen ajattelumalli voi vain syventää ongelmia.

Koronaviruksen aiheuttama taantuma on sikäli erilainen, että kysyntä sakkaa monissa yrityksissä siksi, että asiakas ei pääse paikan päälle, vaikka haluaisi. Esimerkkinä ravintola A, jonka tulovirta koostuu täysin ruokansa paikan päällä nauttivista asiakkaista. Toisaalta ravintola B, joka tekee pääasiassa kotitoimituksia, voi huomata asiakasvirran kasvavan, kun yhä useammat jäävät etätöihin. Eihän koronapandemia ruokahaluun vaikuta.

On tietysti ymmärrettävää, jos ravintola A pienentää markkinointibudjettiaan, mutta ravintola B:llä taas olisi syytä kasvattaa sitä.

Toisaalta jollakin toisella alalla, jossa kaikkien kysyntä vähentyy, se yritys, joka pitää markkinointibudjettinsa ennallaan tai jopa kasvattaa sitä, saa todennäköisesti myös kilpailijayritysten asiakkaiden huomion. Siinä on paikka kasvattaa markkinaosuuksia. Kun koronakriisi haihtuu, yritys muistetaan paremmin kuin kilpailijansa.

(Juttu jatkuu mainoksen jälkeen)

Vaikka asiakasvirta tyrehtyisi, on tärkeää, että yrityksesi pysyy mielessä. Esimerkiksi Viking Line muistutti olemassaolostaan seuraavasti:

Viking Gracen viihdetiimi muistuttaa hauskanpidon tärkeydestä ja siitä, että karaoke onnistuu helposti kotioloissakin. Nyt on hyvä hetki treenailla uusia kappaleita, joita ei välttämättä vielä tuntemattomille uskaltaisi laulaa. Järjestä karaokebileet perheen kesken, valitse musiikkiteema kuten 80-luvun rock tai 90-luvun pop ja vapauta sisäinen starasi!

Koronakriisi antaa mahdollisuuden myös pohtia sitä, olisiko yrityksen syytä muuttaa toimintatapojaan. Voisiko jotain toimintoja siirtää verkkoon? Ovatko kilpailijamme verkossa? Miksi me emme ole?

Yksi tärkeä kysymys on se, missä yrityksen mainokset pyörivät. Jos vastaus on ulkomainos bussipysäkillä, jossa ihmisvirta on haihtunut, voi olla järkevää vähentää tällaisia mainoskampanjoita tai peruuttaa ne kokonaan. Sen sijaan voisi panostaa siihen, missä ihmisiä on: verkossa ja TV:ssä.

Miten oma yrityksesi on sopeutunut uuteen tilanteeseen?

Mainostoimistot koronavirus markkinointi ja mainonta

Health photo created by freepik – www.freepik.com

Lisää kommentti